En man som varit kund hos Betsson i sju år har anmält spelföretaget till konsumentverket. Under en fyraårsperiod utvecklade mannen ett spelberoende som orsakade att han förlorade kontrollen över sin ekonomi. Hela tiden spelberoendet ökade så marknadsförde Betsson sig aggresivt direkt till honom.

Mannen har spelat för större och större belopp, opp till 220.000 kr dygnet. Mannen spelade bort 6 miljoner kronor. Enligt mannen har hans spelande varit så stort att han har haft “VIP”-status hos bolaget, och i marknadsföringen beskrivits som “en av deras mest lojala spelare”.

Betsson skickade ofta flera mejl i veckan eller dagligen och ringde upp honom om han vann med ebjudanden om mer spelande för vinsten. Erbjudandena var bonusar som ofta skulle omsättas 10-35 gånger. Spelandet måste som regel göras inom en kort tidsperiod.

Då spelberoende är en psykisk sjukdom har ett spelbolag en maktställning över konsumenten, menar Konsumentverket. I Betssons fall bedöms att maktställningen har utnyttjats.

Spelföretagsreklam får icke utformas på ett alltför påträngande sätt enligt Konsumentverket. Reklamen får inte särskilt riktas mot svaga och särskilt utsatta grupper i sverige. De e-brev som har skickats till mannen bör enligt konsumentverket kunna falla in under begreppet “övrigt aggressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Spelbolaget Betsson insåg, eller borde mot bakgrund av konsumentens spelmönster ha förstått, att han inte hade kontroll över sitt spelande, skriver Konsumentverket.

Då allt sker on-line kan spelbolagen följa spelarens spel i detalj. Konsumentverket menar att spelbolagen har stora möjligheter att upptäcka spelmissbruk online.

Nyhetsbyrån Sirenen har försökt få en kommentar av Betsson utan att lyckas. Mer information finns på https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

På nätet förekommer det fler och fler som har problem med Spelföretaget betsson

Många fler än Konsumentverket stöter på problem med Betsson.

Reklamwebben i Svedala har också en kamp mot Betsson som de har ett fakturakrav på femton miljoner på.
Ytterligare info på https://reklamwebben.com.

På många svenska spelarsajter finns det varningar att spela på Spelföretaget betsson och Betsson olika företag som Betsafe, Norgesautomaten med flera. Varningssidor förekommer icke på några få sajter, sannolikare på 100 eller hundratals.

Lirare som vägrats få utbetalt sina vinster förekommer på Konsument Europa. Betssons spelarvillkor på cirka 30 sidor finstil måste alla kunder acceptera. När detta är godkänt, som regel utan att spelaren ens läst texten, har Betsson rätt att när man vill konfiskera spelarens alla pengar och vinster om man så vill.